Carlbergveien 5, 1526 Moss
69 26 90 01

E-post, nettsky og verktøy

mappe
mail
tekst
tall

Veldig mange har allerede en gratis epostkonto hos Google (Gmail) eller Microsoft (Hotmail, Outlook, Windows Live). Dette gir deg naturlig nok en epostadresse du kan bruke. Det du også får er tilgang til nyttige programmer og en skyløsning, og da kan du redigere dokumenter og regneark, som for eksempel CV og jobbsøknader. Dersom du har en Android-telefon og laster ned apper har du allerede en Google-konto. Dette er veldig trygge og utbredte løsninger som privatpersoner så vel som bedrifter benytter seg av daglig.

En nettskyløsning gir tilgang til tekstarbeid, kommunikasjon og planlegging
Det er mange fordeler ved å bruke en nettskyløsning. En nettsky kan enkelt beskrives som et sted du logger inn for å få tilgang til dine private filer og kommunikasjonsløsninger, og her kan du også jobbe med innholdet du har lagret i nettskyen. Du får samlet meget gode løsninger for epost, kalender, mulighet til å opprette og jobbe i dokumenter og regneark når du er logget inn i nettleseren, og et mappesystem for alle filene du jobber i som du også kan legge bilder og andre private datafiler i. Merk deg at programmene ikke kan lastes ned til din data som man tradisjonelt er vant med Word, Excel og Powerpoint, slike løsninger må man fortsatt betale for.

En stor fordel er at du kan jobbe fra hvor du vil, enten din private data, en data hos oss, eller en hvilken som helst annen data du får tilgang til. Det finnes også gode apper for nettbrett og mobil. Det eneste du trenger er internettilgang. Alle dokumenter kan du også åpne i et tradisjonelt Office-program (Word, Excel, Powerpoint). Alt arbeid lagres automatisk og du kan ta opp igjen økten når og hvor det passer deg. Husk å logge ut når du er ferdig!

 

Hvilken løsning skal jeg velge?
Det er smak og behag hva man velger å bruke. Først og fremst vil vi anbefale at du fortsetter med det du allerede har. Det er en stor fordel å samle tjenestene man bruker på ett sted. Det blir også lettere å holde styr på passord og hvilken epostkonto du kommuniserer med andre med.

Google sin løsning, hvor selve nettskyløsningen heter Google Disk, er en veldig brukervennlig løsning som vi kan anbefale. Alt du produserer her kan åpnes i kjente office-løsninger som Word, Excel og Powerpoint. Denne løsningen mener vi er aller enklest å bruke.
Opprett konto her: https://www.google.com/intl/no/gmail/about/#

Microsoft sin nettskyløsning heter Microsoft OneDrive. Dette er også en veldig god løsning hvor tekstbehandlingsprogrammet Word-online har det samme designet og menyene som du er vant med fra vanlig Word.
Opprett konto her: https://signup.live.com/signup

Bruker du en nettskyløsning som Dropbox vil du ikke få samme funksjonalitet. Har du epostkontoer som Yahoo eller noe annet finnes det ikke samme totalløsning som hos Microsoft og Google. Da kan det være lurt å skifte over til en av disse eller skaffe deg Google/Microsoft i tillegg.